Wielerwedstrijd Itegemse Steenweg op 29 augustus : Op zaterdag 29 augustus organiseert de H.W.S.C. (Herenthoutse Wieler- en Supportersclub) een wielerwedstrijd voor junioren.

Open Monumentendag 2015

Cultuurraad Herenthout organiseert een busuitstap aan de democratische prijs van 5,00 euro. In de voormiddag bezoeken we de tuinen van het kasteel van Gaasbeek, na de middag trekken we naar de hop van Asse.

Picknicken in Herenthout

GROS en Toerismeraad nodigen je uit om op zaterdag 26 of zondag 27 september te gaan picknicken.

Grootse zwerfvuilopruimactie op 10 oktober! Doe mee!

Na het succes van de vorige jaren, willen we opnieuw Herenthout zwerfvuilvrij maken. Vrijdag 9 oktober starten de scholen met opruimen. Zaterdag 10 oktober zetten we het werk verder met alle Herenthoutenaren!
Interesse? Neem contact op met de milieudienst op T 014 50 78 44 of milieudienst@herenthout.be.

Openingsuren van de bibliotheekwerking

Onze bibliotheek heeft sinds 2 mei 2015 nieuwe openingsuren. We zetten ze hier nog eens op een rijtje.

Mestactieprogramma 2015-2018

In uitvoering van de Europese Nitraatrichtlijn heeft de Vlaamse overheid een mestactieprogramma (MAP 5) voor de periode 2015-2018 opgesteld. De resultaten van het openbaar onderzoek en het definitieve mestactieprogramma vind je op www.vlm.be.

Lok Roodkapje mee 

Op vriendvan.be toont provincie Antwerpen dat duurzamer leven gemakkelijk, goedkoop en gewoon leuk kan zijn! Als er genoeg mensen meedoen aan de acties, doet de provincie iets terug.